Tarikh due xtepat

ibu2 kat sini ada dak yang tarikh last period contoh 20/9/20...jadi jangka bersalin 27/6/21.... tapi bila follow up klinik ksihatan depa scan tarikh jangka tu xsama.... lari 2 mggu...klu ikut scan jangka 11/7/21..... penah dak ibu2 mcm ni........ mcm saya kena refer O&G untk bt detail scan....

17 Balas

biasa sis edd lari 1-2 minggu...ikutkn xde apa yg tepat..mcm scan,tu cuma anggaran mesin scan tu je mgikut tumbesaran baby..ikot tarikh period pulak,xtepat jgk sbb kita xthu bila sebetulnya psenyawaan tu blaku..kita hanya mampu anggarkn je..jd,jgn risau2..just tahu baby dlm kandungan puan sihat,alhamdulillah..