susu untuk naik berat bayi

Ibu2 boleh kongsikan susu apa yg boleh naikkn berat bdan bayi 3bulan.. masa cek up 2bulan 3.9kg.. 3bulan 4.6kg.. nurse cakap tak berapa ok ..dah 2kali Draft bby line kuning.. skg nk bg cuba susu dumex.. sblm ni anmum.. kalo cek up 4bulan masih line kuning.. akan refer dokter/pakar pemakanan..

27 Balas

Sebiji cam anak sya umur 3thn 10kg ja😁 org ingat anak sya baru umur 2thn dah try bnyk vitamin tuk selera mkn tp tetap je naik sikit berat badan dia,,skg adik nya pon sama 5bln 4.9kg ja yg ni minum susu s26 gold tp tetap je kecil pnjang dgn lilit kepala ok hanya berat masuk line kuning asik kena bebel dgn nurse je kdg rasa mlas plk pi klinik

4y ago

sy kena bebel tu x.. sbb bby blm mkn...so kena pantau smpai dah nk start mkn nt.. skg berat bby sy pun 5.2kg...line kuning...