susu untuk naik berat bayi

Ibu2 boleh kongsikan susu apa yg boleh naikkn berat bdan bayi 3bulan.. masa cek up 2bulan 3.9kg.. 3bulan 4.6kg.. nurse cakap tak berapa ok ..dah 2kali Draft bby line kuning.. skg nk bg cuba susu dumex.. sblm ni anmum.. kalo cek up 4bulan masih line kuning.. akan refer dokter/pakar pemakanan..

27 Balas

Kakak sy dulu bg anak dia susu nan. Sbb air susu kurang. Terpaksa bagi susu formula. Mmg badan dia bulat. Tapi bila dh masuk 4buĺan.. anak kakak sy stop sendiri..dia tak nak dah susu formula skg fully bf. Sis kene try and error. Kdg ada bayi yg sesuai dgn susu tu..kdg ada yg tak sesuai. Tanya doktor..doktor akan suggest mana yg terbaik

4y ago

oo yeke.. sy dah stop bagi.. bila picit pun dah xkluar