susu untuk naik berat bayi

Ibu2 boleh kongsikan susu apa yg boleh naikkn berat bdan bayi 3bulan.. masa cek up 2bulan 3.9kg.. 3bulan 4.6kg.. nurse cakap tak berapa ok ..dah 2kali Draft bby line kuning.. skg nk bg cuba susu dumex.. sblm ni anmum.. kalo cek up 4bulan masih line kuning.. akan refer dokter/pakar pemakanan..

27 Balas

Bukan semua baby badan besar2. Kecik takpe tapi check kalau sihat tak apa jee. Bagi saya, susu badan juga naik cepat. Formula pun boleh je tapi make sure dia kerap minum juga la and kencing. Sebab formula ni pekat so dia kenyang lama, bila kenyang lama kurang minum.

4y ago

ya sis.. Tq