susu untuk naik berat bayi

Ibu2 boleh kongsikan susu apa yg boleh naikkn berat bdan bayi 3bulan.. masa cek up 2bulan 3.9kg.. 3bulan 4.6kg.. nurse cakap tak berapa ok ..dah 2kali Draft bby line kuning.. skg nk bg cuba susu dumex.. sblm ni anmum.. kalo cek up 4bulan masih line kuning.. akan refer dokter/pakar pemakanan..

27 Balas

Kes sis sama dgn baby sy...cek up 3bulan 4.4kg je..9hb nie ckup 4bulan misi nk berat 5.1kg keatas..masalahnye baby sy lansung x nk minum botol..mcm2 botol & puting dah beli..😭😭😭

4y ago

Hmm nipple confuse la tu. Mengada ni nak manja dengan mommy. Cuba dia tengah lapar sgt, then bagi tetek, separuh jalan bagi botol pula.