bintik2 apa ni ya ?

Ibu2 ada x anak jd cmni? Ada bintik2 merah cmni. Ade skitar ubun2 & atas mata bby saya. Dekat pipi pn ada bintik2 ni. Bby bru sbulan harini

bintik2 apa ni ya ?
9 Balas

Ini sebb pans sekrg nie..memg naik..ank sya kluar ja dari wad cuaca panas naik..bila dh sejuk kwasan cuaca kit pergi dia hilang sendiri tk.pelru cri ubat pa..sebb tu sebbkn pans skrg nie

4y ago

Betul anak sy pun sama jadi camtu jgk lepas bawak balik rumah..ia hilang sndiri..faktor cuaca panas skrg ni

Ada sis... Ruam panas tu... Saya sapu bedak aiken.. Tpi sapu nipis2 je... Lepas tu saya tak bedung anak... Bila dah hilang baru saya bedung balik

4y ago

Aiken yg bekas putih tu ye?

Tu ruam panas sis.. sy dr 1st bby mmg pakai lotion sy xkan apply bedak sbb boleh jd bby semput.. sis boleh try lotion johnsons yg jenis ni

4y ago

Sy apply dkt muka n badan so bby punya kukit pun soft je..

Anak sy pun ada jugak..tp sy biarkan ja sbb baby biasa kan ruam2 tu..ia hilang sndiri..mgkin faktor cuaca panas sekarang jgk tu

Biasala tu sis..anak sa pn mcm tu..sa bawa p klinik cek..pastu dr bg ubat sapu..skg ok

aahh sama la anak saya macam tu satu badan naik bintik2 tu . risau

Norml tu..bntik2 ruam je..Nty hilng sdri..

5y ago

Xade pon..Sye biar mcm tu je..Xsapu ubt atau bdak2 tkt jga nty mlarat..Tpi dlm dua hri dh ok..

Dia macam jerawat kan? Halus2 kecik

Ruam biasa terjadi pd baby