Masalah susah tidur malam.

Hi ibu2, ada tak sesiapa yg mengalami masalah susah tidur malam. Pukul 3/4 pagi baru boleh tidur dan bangun 1/2 petang. ?

21 Balas

Sama la kita..mata mengantuk teruk tp tetap tak boleh lelap..bila siang hari elok punya tidur 😴..tak kisah la tidur siang @ malam, yg pnting kena dptkan tidur yg cukup ye 😊..nanti efek kesihatan kita lak bila tak cukup rehat..

Masa sy 1st trimester lg la dari mlm pkul 10 smp sbuh.. lps sbuh bru tido sbb alahan muntah always jd.. naik trimester kedua ni.. tido tp tjaga sbb lapa or panas hahaa.. tabahlah

Sama la..sy mlm mmg xboleh tido kdng lepas subuh baru dapat lelap sampai siang..mlm tu bt la keje ap patot biji mata segar xmau tido..jadi nye siang smpi ke 1-2ptg baru bangun..😅

Saya pon susah tidur.. Mmg tk bole nak lelap lgsung malam.. Pagi pon still tk leh nak tido.. Kesudahanya dpt lelap bape minit ja.. Pastu terjaga balik.. Last2 BP naik mendadak..

setakat ni, preggy 15weeks, sy xda masalah tido walaupun byk alahan. kalau sy xdpt tido lps bgn g tandaa, sy akan buat excersice tgn spya penat. lps tu, dpt tido balik 😅

Saya biasa tidur jam 1,2 pg...tapi dalam 3, 4 pg ke terbangun juga sebab badan gatal²..dok menggaru jlahj..dengan perut pun rasa tak selesa...😪

Mengikut pengalaman saya, klu awal preggy mmg susah nk tido. Pas tu siang mulalah mengantuk sesgt. Nnt dh masuk 4 bulan baru dpt rasa lena mlm hari.

Saya sejak third trim ni. Kalau terlelap kul11/12 kira bahagia sgt, tapi pukul2 mesti terjaga smpai pukul7pg. Br lelap balik smpai kul10am..

Sye pun mengalami susa nak tidur nie lepas kul3 or 4 bru rsa ngantuk nak tdur... Tidur smpai tngah hari... Skrg dh 13week

Saya tido kol 2-3 pagi..tp automatic seblm 11pagi dah bagun..kalau tak,dulu2 kol 2-3 perang br bgun