Mudah terjaga waktu siang

Hi ibu2, baby sy dah nk masuk 3 bulan. sekarang waktu siang baby susah nk tidur kejap kejap terjaga. Paling lama 30 minit. Bila letak atas tilam je bangun. Waktu malam baby tidur lena bangun 2/3 kali untuk menyusu. Normal ke baby 3 bln susah tidur waktu siang, ada cara tak ibu2 untuk ajar anak tidur lama waktu siang. kesian dia asyik2 terjaga

4 Balas

Saya anak 2 bulan pun mcm tu juga. Siang mmg susah nak tido lena. Tido kjap bangun or meragam je. Malam kemain lena smpai kena kacau cubit2 pun tak bngun. 😅

Tapi malam anak sis tidur takkkk? Kalau malam dia lenaa so normal jelaaaa sebab anak saya pun siang tidur tak lena kejap kejap ke tapi malam lena betul

Baby sy pun sama sis.. siang nampak letih tp bila tidur skjp2 aje.. sblm ni ok je .. baby 2bulan

bgi sy normal .sbab baby sy pun MCM tu..