Bertanya

Salam nak bertanya kalau ikot kiraan saya dh 11week tp dh pergi scan cuma nampak kantung je, janin tak nampak lg. Doktor suruh dtg lg 2 minggu utk repeat scan. Pernah ke ade yg mcm sye?

5 Balas

Mse scan tu bpe week doc gtaw sis.. Sbb cm sy..mse kira 7w4d...tp ble scan bru 6w... Kntung jer nmpk..slps 11 ari scan blk bru nmpk janin..tu pn kecik..kiraan scan 6w4d dn xjmpe heartbeat.. Rsau...

4y ago

Sma kes sy...sy smpai refer hosp utk scan bwah...klu ikutkn last period dh 9w4d...ad kantung ja...baby+heartbeat xde...dkt scan tu tulis 6w5d...tp Dr x ckp ap2 pun...just ckp tkut ralat pada mesin...Dr sruh dtg lg 2-3mggu utk repeat scan...andai kata xde jugak kna mkn ubat cuci rahim..sedih tu ada la, ngis la jgk...

Sbar sis...Dr ad ckp ap2 x? Mcm kes sy jgk la...baby+heartbeat xde lg...kantung ja ad...ikut last period, sy dh 9w4d...Dr just ckp sruh repeat scan ja lg 2-3 mgu...

Sama sperti saya 😅 risau smpai tk boleh tido . kne jumpa doc 3 mggu lgi . sy scan 10w+6days but baby blm nmpk . ad kantung je .. haih risau dia lain mcm tau

4y ago

Sy scan dri bawh pn stay xnmpk..smlm doktr suruhh cuci..pastu doktr ok blikk bg Masa 2 mnggu

sama mcm saya..sy bru 4mgg..doc ckp kosong xd pape..nnt doc Suh repeat scan 29/4 ni..bdebar rasa

Pernah. Pastu 12w keguguran