kantung ade, janin tak jelas

tadi pergi scan.. doc kate 7w.. kantung ade, tp janin tak jelas, jantung pun tak nmpak.. normal ke? rsau

18 Balas

Sabar ye, 7 weeks masih terlalu awal. Kantung masih baru terbentuk. Another 2 weeks nanti insya Allah, nampak la jantung dia . Ini normal. Banyakkan membaca tentang kitaran terjadinya bayi ye. Nanti awak mesti faham. Jangan risau ye :) jaga diri, kuatkan rahim tu ♥️

Sy mula2 scan pon 7 weeks jugak . Kantung Ade . Yg lain x nmpk . Pstu dktor tye nk x scan dari bwh. Pastu Bru dgr degupan jntung baby . Laju n clear

Normal sis. Sy ln 7w jgk. Scan hrtu kantung & janin lgsg tk nmpk then doc suggest scan dr bawah. Alhamdulillah, nmpk & clear. Siap boleh dengar jantung baby lg.

4y ago

Sy pon sama..8 weeks pegi scan doktor ckp xnmpk kantung..doktor bg surat pegi hospital then scan dr bawah.masuk camera dari vagina..jelas nmpk baby n heartbeat skali..kekadang sbb janin kecik lg scan dari perut xnmpk..

Try scan lagi 2 mgg. Saya awal pregnant pun MCM tu. Mula2 scan nmpk kantung je. 2minggu lepastu baru nmpk janin & jantung

dulu sy pn sama.. sbb scan awal.. then dkter suruh repeat next month.. masa repeat tu da dgr heartbeat.. 😊

sma laa dgn sye siss , semoga urusan kite D'permudahkan smpai sye terfikir bukan² ,semogaa ada rezeki kita ❤️

Msh awal lgi...jnin ny blom ad sgt...tgu lgi 2 3 mgu nti...bru nmpk sikit²....doa yg baik² sis...

Terima kasih bg kata² semangat.. sy rse mcm down semalam... Sy cuba positif je ni..

Elok scan 10weeks keatas. InshaAllah nmpk jelas baby

normal .. stgh org 9 week ker ats bru nmpk denyutan jntung dy .