Tak nampak janin lagi :(

Hi ibu ibu. Saya pergi checkup kk tadi, 7w4d. Tapi scan nampak kantung dan tiny dot gitu. Doktor suruh repeat scan 2 minggu lagi. Resah hati ni. Nurse kata normal je sebab kandungan masih kecil. Ibu ibu dah nampak janin minggu ke berapa tu?

10 Balas

Sis scan atas perut ke? Kalau mcm saya jenis rahim terbalik (retroverted uterus) mmg dari 5 week tu scan tvs, scan dari bawah, diorg suggest bawah 12 week scan ikot bawah. Bila scan atas, kantung kosong je, tapi bila scan ikot bawah alhamdulillah dah nampak hearbeat

2w ago

Saya masa 6week5day tu tvs scan dah nampak kantung & heartbeat baby

sama mcm sy. week 7 scan nmpk kantung je.. sy repeat scan masa week 9 alhmdulillah dh nmpk baby n heartbeat. sis tggu 2 mggu ya insyaAllah dh nmpk slagi xde bleeding atau spotting

saya pon tadi pergi scan napak kantong jee..dokter suruh datang lagi 2 minggu..pergi cek sebab ada kluar darah coklet dah bnyak hari...ubat apa2 pon dokter tak bagi..

2w ago

Sama sy sis tp sy scan klinik swasta lain dpt dr bagus dia bg ubat dan kata2 smgt jd kitapn hati2 dpt mc 3 hr. Moga baby kita baik2 je. Awk beli sendiri ubat deselon tu boleh sy ckp sy mkn tu beli kat farmasi dr kata ok

sama macam saya 7w nampak kantung je..lepas tu scan lagi 9w dah nampak baby dgn heartbeat.. dont worry ok..nanti repeat scan nampak dah 😊

Xpe tggu 9 week nanti kalau kantung ok berkembang ikut pada pengiraan week tu should be okay... biase 8 week keatas baru nampak.

2w ago

ya betul ..mungkin lambat sikit...sentiasa positif ok ❤️

saya 7w1d scan alhamdulillah dah nampak baby&dgr heartbeat. mungkin kena penuhkan urine bladder. tapi baby still kecik juga. comel je

2w ago

saya scan dekat eva family klinik. alor setar

okay normal je tu sis.. mungkin persenyawaan tu terjadi lambat.. sbb tu tk nampak lagi. Tapi dah nampak tiny dot okay dah tu

Kalau sy tadi sy scan dlm 9weeks dh nmpk jelas baby dan dh ada dengar heartbeat..myb kena tgu another 2weeks+ lagi sis..

2w ago

Tadi baru scan jelas tu maksudnya blh ukur dh berapa cm baby.. hehe.. mula2 dlu scan 5w masih nmpk kantung kosong. Arini pg lagi scan 9w dh nmpk baby & heartbeat skli dpt dgr.

sy 6minggu da nmpk alhamdulillah jngn risau sis awal lgi tu

Ukuran kntung ok tak sis? Atau kecil mcm 5@6w?

2w ago

Kira ok da sis. In shaa Allah x lama nampak da tu.