Baby 4 minggu meragam tak suka dibedung, tapi kalau tak bedung, tido tak lena.

Hi ibu semua, ada cara tak nak buat baby tak meragam time tido mlm, saya tak dapat tido mlm sbb bby meragam. Bila dibedung, bby tak suka, tapi klau tak bedung tidonya xlena 😭 dah 2 minggu tak dpt tido 😭😭😭😭

14 Balas

budak mudah lena dlm buaian.. buai kan saja x ada mslh pun.. sng kita nk bt kerja apa.. anak sy tido buai dari kecik smpai besar..x ada mslh apa pun nk bawa dia berjln jauh mana.. smpai masa dia mngntuk dia tido.. asalkn pndai main mata dia.. mak pak tok nek moyang kita pun buh anak dlm buaian.. elok aje anak² cucu sihat membesar.. asalkan kita alert dgn dia.. jgn cuai..

bedung xkemas tu sis, bila bedung, bedung tgn sahaja bukan dri pinggul ke kaki.. gunakan technique 5S (boleh google) insya-Allah sis anak tdur sejam dua mcm tu sbb masih nb.. anak saya pun mcm tu dan normal dia bangun selalu.. tapi dia akn tdur kerap.. asalkan sehari ckup 17-18 jam tdur nya.. nnti makin lama dia akn tdur lama2

1y ago

terbaik 👍

buai lah anak utk tidur anda yg lena. jgn takut dgn buai, jgn dgr ckp org pasal buai itu buai ini. anak org senang tidur, letak tepuk sikit lena. tu anak dia. anak kita, kita yg hadap. so kena cari cara supaya anak kita tidur lena, dpt tidur berkualiti utk tumbesaran yg baik. dlm masa sama kita pun dpt rehat.

1y ago

btol..sye plak jnis x bley bby nanges lme2.. kesian..

pakai buai je sis.. sis pon x penat n boleh rehat.. nanti dh besar sikit slow2 ajar dia tinggalkan buai pulak.. bby sy skrg 4bulan sy start ajar dia nk lepaskan buai.. masa newborn baby sy susah jgk nak tido lena... nmpak bby susah sgt nak tido sy bgi je buai

Hi semua, sy writer post ni, baby dh 4 bulan.. solution lpas bby xnk bedung ni, saya beli sleep bag tgn ke atas brand love to dream.. lena baby tido smpai ke pagi.. so kepada mummy yg bby xnk bedung kain tradisional tu, boleh try sleep bag tgn ke atas tu..

anak saya pun tak suka dibedung waktu dia berjaga. saya cuma bedung dia waktu malam bila dah lena utk elak moro reflex buat dia terbangun. waktu meragam& susah tidur saya masukkan buai je sis. moga dipermudahkan urusan sis, kuatkan semangat ya!!

Ank sy pn xsuka bedung tp sy bedung jgk cme dari dada ke bawah jee, tgn sy biarkan keluar, alhamdulillah berejam dia tdo, satu je laa mslh, dia cpt trkejut

1y ago

sama macam anak saya, bila bedunh tangan dia akan bawak keluar loloskan diri😅 jadi tangan saya tak bedung.

baby sy pon tak suka dibedung. bedung masa 2minggu lepas dia lahir je😁. sy guna buai lektrik. alhamdulillah baby tido lama. bangun utk minum susu je

1y ago

sama sebijik baby sy hahaha

Anak saya dulu gitu gak tapi mak saya bedung aje. Lama lama dia sendiri taknak tidur kalau tak bedung. Dah nak masuk 6 bulan haa budaknya

Sy letakkan bantal atas kedua tangan & kaki baby. Baru dia tido. Tapi still jenis tido kejap je. Dlm 20-30 mins 🥲

1y ago

Sama la kita, tadi tido 30 minit je 😭