cara lain untuk baby yang tido terkejut ² selain bedung

cara lain untuk baby yang tido terkejut ² ada tak selain bedung? anak tak suka tangan nya dibedung.

4 Balas

Saya ada baca baby terkejut-kejut tu sebenarmya bagus untuk tumbesaran dia. Dia tengah practice moro reflex badan dia. Lagi kerap dia terkejut time tidur tu lagi cepat dia belajar untuk capai deep sleep & dia akan tau sendiri bunyi2 yang buat dia terkejut tu takda apa pun sebenarnya. Baby practice moro reflex ni sampai umur 4 bulan je lepas tu dia dah senang tidur & tak senang terbangun dah. Tapi bila kita bedung baby dia tak boleh nak practice otot moro reflex ni & lagi lambat la dia capat deep sleep tu. Ni apa yang saya baca la.

10mo ago

anak sy 4 bulan.. baru harini dia kerap sgt terkejut waktu tido.. 3 min sekali mcm tu.. dia jd mcm x tido lena.. okay ke kalau mcm tu.. risau.. sy first mom

anak i, siang2 tido meniarap. lena dia tidur. tp kena make sure la dia dah boleh angkat dan pusing kepala utk ejas. kalau tidur terlentang.. terkejut2 dan tidurnya xlama pun. u juga blh try tidur kan anak mengiring. bg peluk bantal peluk kecik dia tu. sendsl bantal belakang badan dia satu. malam biasanya i bedung. tp longgar2 je. sbb anak i pun xsuka dibedung.

Sy letak swaddle or lampin kat bhgian kaki or paras bdn hingga kaki.. Atau boleh juga Tutup/letak gitu je kat paras kaki.. Alhamdulillah baby sy tdo OK..owh ya kadang sy pakaikan sarung tangan.. Insha'Allah bby selesa..

Riba dia lepas tu peluk dia tgh tido tu. Keluarkan bunyi2 bising dalam rumah