Newborn tak suka bedung

Hi Moms.. ada tak baby newborn moms yg sama macam baby sy jenis tak suka bedung? Baby sy dah 31 hari tapi tak suka bedung.. kalau bedung dia menangis atau tido jadi tak lama.. Ada yg cakap kalau baby tak bedung nanti bila besar jalan bersepah.. Betul ke? Dah la baby girl.. Risau pulak 😅 #needhelp #firstmom #newbaby

2 Balas

Pengalaman saya, bedung ni kena dgn kain yg sesuai. Anak saya pun saya tak reti bedung. Rupanya bila beli kain yg ok, eh, elok je bedungnya. :) Yg jalan bersepah yu kelakar.. Haha. mitos!!

takdanya awak, anak saya pun tak berbedung, dari dlm pantang lagi. just tuh la, kalau tak bedung jenis mudah terkejut. kalau ni dulu saya letak bantal kiri kanan n dkt atas kaki sama.

11mo ago

Itu laa.. mudah terkejut tapi mata tak buka.. tido lg lama dari bedung 😅 alhamdulillah kalau awk kata mcm tu.. sbb baby girl.. risau org tua2 kata jalan bersepah bila tak bedung.. dah laa baby sy jenis tido terkankang.. lg laa sy over thingking.. terima kasih ye utk jawapan ☺️