Baby susah nk tido

Hi mummies, nak tanya..baby baru sebulan..dia tak tido mlm smlm..pagi pun tak tido..skarang dah petang pun masih tak tido..normal ke ni..dia tak meragam..cuma tak tido..

8 Balas

Anak saya time pantang mmg tk tido siang cuma malam dia akan tido lepas maghrib sampai ke besok subuh. Kalau nak menyusu malam tu, dia akan gerak2 je tp mata still tutup. Bila masuk 2 bulan baru la dia nak tido siang. Itu pun 30min - 1 jam setiap sesi. Emm saya tak pasti la normal ke tak kalau tak nak tido siang tapi just nak share anak saya sama jugak mcm tu. Pernah tak tido. Maybe sis kena ubah tempat tidur dia or time malam tu biar satu rumah sunyi je n limitkan cahaya. Harap membantu 🙏🏻

Saya pernah alami tu. Anak 24 jam tak tidur, masa saya tengah berpantang. Cara buat anak saya tidur, saya susukan dia sambil peluk. Lengan saya jadi bantal dia. Baru dia nak tidur. Anak saya jenis tak pakai bedung. Kalau sis nak try bedungkan baby pun boleh

malam pun xtidur? kira lebih 24jam la dia x tidur langsung ye?kena pergi check la kot..kesian dia kalau ada pape

Plus dia ngantuk tu cuma tak boleh tidur. Sis cuba dodoikan dia, zikir ke bagi dia tido.

Kene tdo. Mungkin ada yang tak kene. Sis check okay. Maybe tak selesa, panas, bising.

x normal tu..baby saya 45 hari pun tido lebih 12jam..

xnormal. Baby newborn kena tido utk tumbesaran dia.

bedung bagi kejap, pasang white noice & dodoikan...