Makanan

Ibu mengandung boleh makan nasi goreng ke?

55 Balas

Ish apa pula tak bolehnya? Nak makan Roti Canai Teh Tarik boleh, nak makan Spaghetti Carbonara air Ribena boleh, nak makan Ais Krim Roti Waffle pun boleh. Asalkan makanan tu tak mendatangkan alahan, makanlah. Yang penting kena kawal pengambilan garam, gula, pewarna, perisa tambahan setiap hari. Amalkan pemakanan sihat, suku-suku-separuh barulah ibu & janin dalam kandungan sihat walaufiat sepanjang tempoh kehamilan. Minum air kosong secukupnya, tidur rehat yang cukup, buat senaman ringan berkala.

Kadang2 soalan dlm ni byk yg merepek 😂😂😂 yg mana dah daftar msuk Asia parent app ni, kan dekat bahagian utama ada pasal pemakanan semasa hamil,melahirkan& menyusu. Rajinkan diri teliti sikit. 🤦

Yerr Tak boleh makan hari2 .. Malam2 .. Nnti berat naik .. NUrse marah ~ ape pulak tk boleh makan nye .. NASI tak tajam sis .. Yg tak boleh nye kalau makan selalu berat naik . Nurse membebel nantii ..

Nasi goreng? Boleh je. Asalkan nasi tu tak basi, masak betul2 dgn bawang cili semua, jgn goreng nasi dgn telur tembelang ke apa, sayur jgn yg berulat, simple 🙂

Boleh ler.... Adoi.. comel soalan awak Ni... Next time tanya yg lebih relevant k... Sy ambil berat juga anda Dan rakan rakan lain..

Time ngndung ni nk mkn ape jek mkn sis . Cuma klau mkn mknn yg bole memudaratkan kandungan tu berpada pada la . Cukup skdr merasa .

Tgk soalan nie..tergelak sy😆😆...boleh sis, tp lebih baik homemade nasi goreng ..nasi yg kita buat sendiri drpd beli kat kedai

Kalau bagi jawapan tu biarlah baik2 sikit. Jangan macam takda otak nak jawap. Dasar **********🙄🙄

Kenapa tak boleh? Bukan dalam pantang pun. Nk makan steak pun boleh,asalkn masak dgn sempurna.

Boleh sis..tapi saya muntah, sbb alahan nasi..saya makan meehoon oke pula 😂😊