Makanan

Hi. Mahu tanya kalau ibu mengandung boleh makan nasi goreng nenas?

9 Balas

Blh tp ada ibu yg kuat ada x..mean ada yg makan ok je..ada yg mkan ada kesan pula sbb tu sya x pena sentuh pn nenas masa preggy..bjga2 mklumlah da 4thun tggu dpt bby..

Nenas boleh mencetuskan kontraksi (depends on berapa bulan sis hamil now) tapi kalau tak makan byk, boleh je nak makan

Tiap kali awal pregnancy, sy mesti nak mkn nenas. Jgn lebih2 je makan tu.

nenas muda xleh mkn..kalo xsure tu nenas muda ke nenas biasa,better jgn mkn nenas

Xsama...ibu2 masing2 ada alahan yg dia xboleh mkn tersndri..

Boleh tp jgn mkn nenas Tu bnyk sngat tau... Sikit da ckup

Jgn byk sgt nenas tu kalau boleh

Saya makan je.

Boleh