saya selama mengandung ini tak nak mkn nasi,,makn maggie goreng,kari,dan mihun je,,boleh ke tak bleh

tak nak makan nasi selama kehamilan

11 Balas

Boleh.. tapi kurangkan makanan instant like maggi goreng. Cause its high in msg. Too much in msg nt good tgh pregnant.. Make sure that your meal is balanced. Banyak kan makan sayur and buahan jugak so baby dpt nutrition that they need. 💖

sama sy pon suka makan mee tp kena mee yg berkuah .kalau makan nasi rasa nk muntah 😂 cuma skrg ni kalau nk mkn nasi sgt wajib ad kuah sup kalau dpt lauk yg masam2 mcm tomyam ke mmg berselera sgt mkn nasi

boleh je asalkan ganti makan karbo sihat. nasi tu makanan ruji kita. negara lain yg bukan makanan ruji nasi tu org perempuan mengandung jgk. no worries asalkancukup nutrisi harian

Jaga2 maggi tinggi kalori. Takut sangkut gdm. Yg lain2 ok je sis. Yg penting makanan seimbang dan sihat ya 🫶

sy pun tak lalu nk makan nasi,sebut je nasi auto rasa mual😂sy ganti dgn mee,bihun,kueytiaw..

ganti dgn makan karbo boleh sis, mee camtu karbo ..

boleh sis tak ada masalah. yang penting ada sumber carbs tu.

hahaha . sama mcm saya . kuat mnum air bergas & mkn maggie

Dah berapa minggu .... sy hari tu pun mkn mee goreng saja

It's okay. Yang penting dapat complete meal.