anak tak makan lauk

hai ibu...ada tak anak2 ibu yg jenis tak suka makan nasi dengan lauk? dia suka makan nasi kosong je? contoh nasi putih dengan kuah sup saja tp jgn ltak lauk ,dan kalau mcm nasi goreng pun sama,dia mkn nasi je😅

4 Balas

anak dara sy 14 tahun dh dr kecil sampai besar.janji die mkn.sbb mmg dh cara die mkn lauk xsuka dengan nasi..makn nasi dengan kuah je..kalo lauk plak xsuka yg keras2 masak yg mudah die kunyah...untuk karbo mmg sy homemade je tuk nuget sosej..janji complete meal seharian..tp bila besar die mula terima makan sayur hijau skit2..lauk still sama mkn tp sedikit..

Lebih kurang anak sy... Hehehe. Its okay, tp tu lah x cukup complete meal. X de protein, x de fiber. Tp sy bg sahaja. Maybe 1 hari nnt anak akan mkn complete meal.

jgn kata ank sis je mkn cm tu sye yg dh bsar ni pun mkn mcm tu..sye x boleh mkn laukk cpt kenyang pastu nasik x abis😭

5mo ago

alasan sama ngan ank dara sy😆 14 thn dh die..bila tanya knp xmkn lauk skali nasi..nnti xkenyang..die akan mkn nasi bg hbs br mkn lauk..

Usia anak?

5mo ago

xde masalah utk bg apa yg anak suka mkn. cumanya anak awak tak dpt complete meal dear. complete meal kena ada carbo+protein+fibre