Baby taknak tidur

Ibu ibu yang kat sini ada tak pengalaman baby dlm umur 5bulan mcm tu taknak tidur siang? Dia asyik nak bermain je? tp mata dah kuyu mengntuk/menangis kalau main lama lama. Susu kan ada lah tidur dlm 5-10 mnit je then terus taknak tidur siang. Ada apa apa tips tak mommies?

19 Balas

Sama laa mcm anak sy 5bulan juga..Siang asyik nak main je,tdo tk smpai setengah jam dh terjaga..lps tu mula laa merengek gosok2 mata 😪..Nsb baik laa malam berjaga nak susu je tu pn 2 3 kali jugk bgn..nsb baik mlm full bf