Tips bgi baby tidur siang cukup

Hai, anak saya 3 bulan. Bila siang dia tidur kejap kejap je😅 dlm 15-20 min saya kdg kira waktu tidur siang dia kdg ckup kdg tak tp bila dkt kg dia tidur siang lama and lena je sbb bilik di kg gelap tp rumah sendiri mmg cahaya msuk bilik so agak terang huhu. Ada tips tak nak kasi anak tidur lebih lama siang btw bila malam dia tidur lena je 10 jam ke 15 jam bangun untuk susu je☺️

2 Balas

Boleh fhm. Ada masa bilik pn mmg terang benderang masa pagi, walaupun dh tutup langsir.. cara sy, sy letak penghadang guna bantal kaa spya cahaya x direct kena baby shja. Tp klu guna apa2 penghadang pastikn pantau atau x jatuh atas baby ya

so gelapkanlah bilik anda