Baby taknak tidur

Ibu ibu yang kat sini ada tak pengalaman baby dlm umur 5bulan mcm tu taknak tidur siang? Dia asyik nak bermain je? tp mata dah kuyu mengntuk/menangis kalau main lama lama. Susu kan ada lah tidur dlm 5-10 mnit je then terus taknak tidur siang. Ada apa apa tips tak mommies?

19 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Same.. Baby sy 6bulan..beberapa hari lg nk masuk 7 bulan.. Siang nak main je.. Nak main nk dukung.. Tdo sekejap je. Ibu pn penat melayan..

3y ago

Sama sis,6 bulan tapi tido Siang sekejap2

VIP Member

Fasa anak tengah nak main. Layankan sajalah. Haha, semua mak melalui fasa perubahan tidur anak ... Jgn stress ya puan.

saya pon sama...4months ni jenuh nak tidokan...bbgun awal plak tu...malam tido awal...mcm org dewasa pla

Anak sy 3 bln stgh, siang tido kejap2 je, stgh jam tu lama dh tu. Alhamdulillah mlm mmg lena tdo 😅

Sme la skrg bby 4bln 11hri,siang ssh sgt nk tdo.. Mlm pn kdg kul 12 bru tdo.. Mama is tired😅

Klu anak sy, letak dlm buaian baru dia tido. Klu dok layan dia main..mmg tak tido lah..😄😄

Bg je la die pgg soft toys.. Xpon masuk rocker.. Enjut2 sikit.. Kdg baby terlena..

Xpe t mlm ye tido bnyk kit baik xtido siang dri xtido mlm huhu

Yes