Selamat ke sekolah si kecil ibu!

Hi ibu-ibu yang dikasihi, Macam mana dengan persediaan sekolah anak anda? Dah siap semuanya? Bukan setakat anak je yang kena bersedia, ibu-ibu pun kena juga. Haa, mesti ibu-ibu tak sabar kan nak hantar anak ke sekolah! Jom lah kongsi gambar dengan kami persiapan persekolahan anak anda! Beg sekolah baru, alat tulis baru, baju sekolah baru, kasut sekolah baru dan lain-lain.

Selamat ke sekolah si kecil ibu!
40 Balas

Tahun ni anak masuk tabika 6 thn..kasut n beg guna yg tahun lepas je..just byr yuran je..baju dh termasuk dgn yuran skli..alat tulis beli kt eco..budak tabika x pyh guna alat tulis yg mahal2..sbb hari2 kene topup pencil box n colour yg baru..blk sklh je mmg sllu hilang..

Alhamdulillah..thun ni mcm thun lps jga 4 org ank sya sekolah.yg sulung ting 2...yg ke 2 darjah 4....ank no 3&4 tdika (5&6 thun)....ada ckit2 lgi brg yg x ada...saya pn skrg 37 week ngandung ank ke5... harap2 bby kluar la thun 2020..

tahun ni anak besar darjah 6..pg sekolah nk beli buku tapi buku yang penting tu laa xde stok..di tanya bila ada org tu jawab tak tahu..nanti masuk sekolaj cikgu tanya mana buku srh cikgu tanya store book kenapa buku takde stok..

Syukur..settle semuanya dan paling best dapat jumpa baju sekolah yang ada inner dark collar .. so kurangla menyental masa basuh nanti 😆 https://salinajohari.com/miracle-caliph-uniform-sekolah-agama-inner-dark-collar/12/2019/

bukan anak yg kena bersedia ke sekolah tp mommynya ne huhu. rasa mcm x cukup ja cuti. dgn first baby dlm kandungan lg semoga sy dan baby dlm kndungan kuat dn sihat2 selalu. dn semoga x byk kerja menanti huhuhu

Tahun depan anak masuk prasekolah. Barang semua dah siap. Tak sabar si kakak nak pegi sekolah. Dpt kawan baru dan cikgu. Tahun depan dpt adik lg

Alhamdulillah Barang sekolah anak dah selesai..tahun nie ank sulung masuk skolah tadika,tk sabar c kaka nak msuk skolah ...😊

Alhamdulillah beg,kasut, alat tulis, stokin, bju,kain,tdung, smua keperluan sekolah ank da settle tggl nk byr yuran sekolah aje lg..

Insha allah..sudah ready semua nk ke sekolah..thn ni 4 org ke sekolah rendah,agak mencabar sikit waktu pagi ;) dgn pelbagai karenah

Semua settle utk anak sekolah darjah 1.. Maminya standby check in hospital 5hb 😅. Semoga dipermudahkan lah semuanya ☺️