Minggu Pertama Persekolahan Si Kecil!

Selamat berhujung minggu ibu semua! Wah! Tak sangka cepat masa berlalu. Dah satu minggu sesi persekolahan bermula. Pasti bermacam ragam anak-anak anda di sekolah kan! Ada lagi yang masih menangis tidak mahu ke sekolah? Atau ada yang tidak mahu balik ke rumah? Haa, apa lagi ibu-ibu. Jomlah kongsikan gelagat lucu anak anda di sini. Mesti banyak cerita dan gambar menarik yang nak dikongsikan!

Minggu Pertama Persekolahan Si Kecil!
42 Balas

Alhamdulillah ank prtma sy dh msuk tdika.. Sblum prskolahan brmula.. Ank sy slalu ckp yg dia tk nk pg tdika.. Nk dduk rmh jerr dgn adek dia..nk bljar kt rmh jer.. Bila hri prtma prskolahan.. Ank sy tk ngis tp dia bnyk diamkn diri..lpas blik dr tdka sy tnya ank, best tk sklah? Ank ckp best bnyk kwn, hri2 dia nk pg sklh 😅😅 ktanya.. Skg ne cuti, dia kata xsbar nk tnggu isnin nk prgi skolah.. Alhamdulillah smuanya dipermudahkan

Seronok! My kids 6 & 5yrs now at preschool. No drama early morning. Ambil sikit breakfast even a cup of milo or milk before school. Kat sekolah ada kawan ramai, main at playground sama-sama.. cerita cikgu garang atau tegas itu normal, kadang-kadang masih malu-malu nak bercakap, kadang-kadang terlebih cakap. Bila balik sekolah, seronok dengar they all cerita everything. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.

so far so good.. anak2 ok.. abg dh drjh 4 so, mmg xde mslh la, even si kakak pun bru start tadika 5 thn, nmpknye bersemangat nk g skolah.. moga diorg trus istiqamah smpi ke hjg thn.. yg kesian kat ayahnye sbb mama tgh berpantang skrg ni, so ayah la kne amik alih tugas uruskn anak2 ke skolah.. tq ayah!

Ok je,p dengan yakin je... tp bila tggl cikgu ckp nangis dlm kelas.blk bl tnye nape nangis,dia ckp bising sgt padahal dia sedih sbb bebudak pakat nangis...tp xsmpai seminggu sek kejut je perkataan pertama xnk p sek nk poteng,nak cuti boleh😂😂😂syg tido lg,p sek ok ke katanya seronok..

Anak no 2 baru msuk Thn 1. Sedih sbb x dapat nak hantar utk 1st day dia. Paksa minta tolong datuk nenek (my parent) utk hantar. Nasib juga lh kakak dia yg msuk Thn 6 ada d sekolah yg sma. Dapat lh tolong jenguk2 adik dia. Suami dh abis cuti. Saya pulak tgh berpantang. Bersalin bulan 12 lepas.

5y ago

Same la kita..sy yg first tu drjh 1,brsalin bln 12 aritu nsib kwan2 dia rmai dkt skolah..sedih pla xdpt hntar ank hari mula2 skolah tu

Alhamdulillah semua ny dlm kawalan....ank 2 orang yg sudah bersekolah...seorang darjah 2 dan sorang lg tadika 6 tahun...seronok dan senang hati tngk dieowng pergi sekolah sebab anak terlalu teruja untuk pergi sekolah,jadi tiada drama air mata😁

Anak saya walaupun minggu pertama persekolahan tapi nampaknya cergas aktif bergaul dgn budak2 lain mcm dah kenal lama pula....saya berpendapat sikecil harus kita beri makanan tambahan nutrisi seperti anak2 saya diberikan sehari satu sachet nutrisi Int3tree.

5y ago

Anda memang contoh seorang ibu yang hebat!

Anak sy umur 2 tahun 9 bulan. Sebelum masuk sekolah beria ria sgt nk g school. Bila kita hantar dia beria ria menangis nak balik taknak sekolah😂. Alhamdulillah seminggu dia sekolah okey la. Cumanya bila time hantar pagi tu je menangis xnk g sekolah😬

Anak saya umur 2tahun 1bulan,hari 1 menangis pilih2 teacher. Hari kedua menangis jugak nak teacher ada kat tepi.. Lepas seminggu dah ok, suka dah pergi sekolah. Dia macam dah faham.

Tahun nie tenang sbb dpt murid2 6 tahun relax jerr dtg sklh , tahun dpn siap berperang dpt 5 tahun blk huhuhu , bergilir dgn pra lg 1 , (sy pembantu prasekolah 😊)