Dalam tempoh pantang tapi uruskan anak yang lain.

Hi ibu semua, boleh share tak pengalaman pantang ibu semua tapi kena tetap jugak uruskan anak ke sekolah, hntar ambik anak sekolah. Ibu-ibu Lahirkan baby baru secara czer or normal? macam mana ya semua ibu handle? Saya nak get ready mental, sebab pjj dgn suami, so saya yang banyak uruskan hal anak.

2 Balas

mcm sya ada 4 anak .. time no 4 tu baby lagi , sya urus sulung skolah rendah dgn no 2 tadika .. 2 sesi berbeza ... sorg pagi sorg tgh hari .. so pagi sya mmg awal bgun lepas bagi baby menyusu , mandi bagi dia tdo dlm bouncer sbb nanti nak letak dlm carseat .. so lepas je baby tdo sya siapkan yg tadika tu sbb dia sesi pagi skali siapkan brg utk yg sesi tgh hari tu nanti .. dah siap , turun semua skali laa hantar yg tadika tu .. balik rmh , masak bagi baby nyusu lagi dhtu siapkan yg sulung tu .. so makanan dah siap , baby dah kenyang tdo , anak pon dah siap turun lagi hantar sulung dhtu ambik yg no 2 dri tadika .. balik rmh makan , bagi baby nyusu , bagi dorg tdo skali baby dgn sya tdo .. set alarm jam 4 ptg bgun siap2 nak ambik sulung balik skolah .. sya bgunkan smua , bagi baby menyusu then bru turun ambik sulung balik skolah .. dah balik , bru bagi baby mandi dhtu bru masak utk makan malam .. so gitu laa rutin harian sepanjang anak skolah ☺

1y ago

Supermom

Tak boleh cari orang untuk tolong?