Perut mengeras tanda nak bersalin atau hanya kontraksi palsu?

Hi Ibu - ibu yang bakal bersalin tak lama lagi. Anda pernah tak mengalami Braxton Hicks? Atau pernah tak perut rasa mengeras setiap berapa minit? Ketahui cara untuk membezakan antara tanda nak bersalin perut mengeras yang sebenar dari kontraksi palsu (Braxton Hicks) agar tidak ke hospital lebih awal. Jom kongsikan pengalaman anda di ruang komen! Ketahui lebih lanjut di sini: https://my.theasianparent.com/tanda-nak-bersalin-perut-mengeras

Perut mengeras tanda nak bersalin atau hanya kontraksi palsu?
6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Banyak kali start kandungan umur 27 weeks dah ke hospital 2 kali semua doc cakap prem contraction tapi bila sampai hospital sakit terus hilang... Geram juga tapi sebab risau saya ada history bersalin awal jadi tu yg pergi juga tu...

1mo ago

Saya rasa mmg boleh rasa awal lagi kot sbb masa anak ke 5 saya start braxton hicks dari 20 minggu

itu yg sya alaminya Skrang. selama 1 minggu ,kandungan 34 - 35weeks selalu perut mengeras sampai berpeluh peluh.. selalunya sya berendam dlm bath dgn air suam..mmg first time merasa pengalaman begini..anak pertama dan kedua tdk pula...

Saya dh msuk 39 week 2 hri dh sis.. Bersama sdh, byk brjln sdh. Gelek puggng pon sdh.. Baby bg skit kejp2 je.. So saya berserah je. Hri nie enjoy mkn puas2.. 🤭 🤭 Esok appointment doc trus admit ward.. Moga diprmudahkn urusan saya esokkk..

1mo ago

Trma ksih sis... Amin ya rabb🤲🤲🤲

❣️ pernah kena braxton hicks 3 hari berturut-turut, ingatkan baby tendang kuat. Bila baca artikel, oh gitu braxton hicks.

dah anak 3 pun masih confius dgn braxton hicks dgn yg real. sekali cek dah 4cm 😁

1mo ago

sama😓 skrg dah 36w sakit selalu tu(false contraction) dah boleh tahan..tapi 2 harini sakit dekat ari2 mcm xboleh hadap. kalau bangun terasa dkt bawah dah. kena jln slow2. harap baby keluar betul2 la 37w..

TapFluencer

👍🏻