Perut Mengeras Ketika Hamil Tanda Nak Bersalin Atau Kontraksi Palsu?

Seiring dengan pertambahan usia kehamilan, perut ibu mengandung kini semakin membesar dan anda sudah dapat merasai pergerakan janin dengan lebih kerap. Namun adakah ia normal jika perut mengeras apabila memasuki trimester ke 3? Perut mengeras akibat kontraksi berlaku kerap iaitu antara 5 - 10 minit, manakala kontraksi palsu (Braxton Hicks) tidak kerap dan akan hilang. Jom baca selanjutnya di link ini!

3 Balas

👌🏻👍🏻

baik 👌🏻

👌🏻