Perut mengeras tanda nak bersalin atau hanya kontraksi palsu?

Hi Ibu - ibu yang bakal bersalin tak lama lagi. Anda pernah tak mengalami Braxton Hicks? Atau pernah tak perut rasa mengeras setiap berapa minit? Ketahui cara untuk membezakan antara tanda nak bersalin perut mengeras yang sebenar dari kontraksi palsu (Braxton Hicks) agar tidak ke hospital lebih awal. Jom kongsikan pengalaman anda di ruang komen! Ketahui lebih lanjut di sini: https://my.theasianparent.com/tanda-nak-bersalin-perut-mengeras

Perut mengeras tanda nak bersalin atau hanya kontraksi palsu?
6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

dah anak 3 pun masih confius dgn braxton hicks dgn yg real. sekali cek dah 4cm 😁

3mo ago

sama😓 skrg dah 36w sakit selalu tu(false contraction) dah boleh tahan..tapi 2 harini sakit dekat ari2 mcm xboleh hadap. kalau bangun terasa dkt bawah dah. kena jln slow2. harap baby keluar betul2 la 37w..