Adakah kematiaan dapat dirasai seseorang?

Hi ibu ibu semua baby sy dah 3 bulan 15hari ada tak momy2 semua rasa macam sy tiba tiba rasa tak lama lagi akan meninggal? Sejuk bahagian tengkuk ada ka ni normal atau hormon? Sy rasa tak bersemangat,sedih rasa nak nangis hati jdi sayu sebelum ni sy ada depression tapi bukan begini rasanya apa yang sy rasa sekarng ni mcm sy dapat rasakan taklama lagi sy akan meninggal 😢 mohon jangan kecam sy dah cuba solat minta Allah redhakan hati sy jika betul betul tidak lama lagi ajal sya tapi makin sy fikir makin saya rasa takut dengan kematian dengan dosa yg pernah sy buat 😢

19 Balas

Assalamualaikum, semua org perlu sentiasa ingat mati sekurang kurangnye 3 kali seharian, perlu bersiap sedia. Jika mmg ajal dah sampai, tak lewat sesaat, tak awal sesaat mmg akan berlaku. Kita x blh predict tp setengah org allah mgkn beri maklumat harinye dah tiba, mgkn tp kebanyakkan tiada gotu..sis setiap hari buat solat taubat dan tawakal padanye. Mati tak tgk umur dan tak minta izin kecuali Rasullah s.a.w smpkan ajalnye sampai minta izin oleh malaikat Allah. Allah akan maafkan hambanye sehingga sempat bertaubat sebelum ajalnye tiba, maka bersungguj sungguh sis.Moga dipanjanh umur sis, amin. Usah pikir banyak, cuma bersiap sedia utk hari yg akan tiba juga pada semua. Buatlah terbaik sis.

1y ago

Walaikumsalam Insha Allah sis sy dah buat solat taubat semoga Allah ampun kan dosa dosa lalu sy 😢Aamiin terima kasih kata kata semangat sis