Adakah kematiaan dapat dirasai seseorang?

Hi ibu ibu semua baby sy dah 3 bulan 15hari ada tak momy2 semua rasa macam sy tiba tiba rasa tak lama lagi akan meninggal? Sejuk bahagian tengkuk ada ka ni normal atau hormon? Sy rasa tak bersemangat,sedih rasa nak nangis hati jdi sayu sebelum ni sy ada depression tapi bukan begini rasanya apa yang sy rasa sekarng ni mcm sy dapat rasakan taklama lagi sy akan meninggal 😢 mohon jangan kecam sy dah cuba solat minta Allah redhakan hati sy jika betul betul tidak lama lagi ajal sya tapi makin sy fikir makin saya rasa takut dengan kematian dengan dosa yg pernah sy buat 😢

19 Balas

takpa.. bagus untuk kita sentiasa mengingati kematian sejurus membuatkn kita takut untuk melakukan perkara yg sia² & berdosa.. mati x kira waktu x kira sihat atau sakit.. x kira tempat.. x kira bila waktu mana tarikh bila.. klau dh tertulis dtgnya malaikat maut pada kita waktu tu hilanglah roh kita dari bumi..

1y ago

Terima kasih sis 🫰🏻

Puan kena kuat dan tabah Utk teruskan hidup selagi kita masih bernyawa jgn putus asa dan sy tahu kita masing2 ada masalah hidup yg terlalu berat kadang2 nk di lalui sendiri tapi sy harap sis kuat dan teruskan berdoa kpd Allah SWT . Luah sni kami inshaAlalh akn dgr luahan sis

1y ago

Terima kasih sis alhamdulillah perasaan tu skarang walaupun masih ada tapi dah surut

sya pun sllu rasa mcm ni. lebih2 lg slps kematian kakak sepupu sya yg ada ank kecil umur 5 dan 2 tahun. 😞. bila kehilangan org terdekat mcm ni, automatik akn ikut terasa mcm mana kalo sya plak yg meninggal dan tinggalkan ank2 sya ni dgn tiba2 .

1y ago

aamiin, terima kasih sis . awk pun sllu kuat tau .

setiap ibu yg lepas bersalin akan melalui. sy pun pernah alami masa mula2 lps bersalin. sy sendiri rasa pelik dgn bdn seolah2 sy sedang depressi tpi sebenarnya tidak. jgn layan sis. doa yg baik2 ja. tu namanya perubahan harmon.

1y ago

Sy 1st rasa mcm ni takut sy sejuk satu badan 😢 terima kasih komen positif sis

saya pernah kena mcm nii.. anxiety n panic attck.. sdih..kmurungn.. sllu google psl mati n sbgai nyaa.. hmpir sthun mcm tu. alhamdulillh skrg dh ok cume kena sllu dekatkn diri dgn Allah..

1y ago

Alhamdulillah sy pun harap ini cuma anxiety dan panic attack 😢 Semoga kita terus kuat

Mengingati kematian bagus sis sya pernh jd mcm tu tp Jangan Sampai ganggu emosi jadi anxiety..... Cuma kena ingt stiap yang hidup pasti mati sentiasa bersedia dengan amalan kita.

1y ago

Insha Allah sis sy dah banyakkan berdoa supaya Allah ikhlaskan hati sy 🥲

Sy pon mcm tu skng ni ,tp positive kan diri, sllu ckp dgn diri”kalau aku mati, siapa nk jaga anak”

1y ago

Baik sis 😢 sy cuba positive kan diri

bagus sentiasa ingt mati supaya sentiasa beringat

1y ago

Sy selalu beringat tntang kematian tapi kali ni peringatan tu dari hati bukan dari fikiran 😢 semoga sy masih dipanjangkan umur aamiin

Mungkin sis kena panic attack

1y ago

Taktau sis 2hari yg lalu tiba tiba dari hati saya rasa taklama lagi akan meninggal 😢 satu malam tu takdpt tdor 😔