Sakit pinggang rasa nk tercabut..34weeks5days

Ibu ibu pernah tak sakit pinggang terlalu kuat pada usia kehamilan 34weeks5days,saya rasa kuat sakit,masa tdo nk alih kiri kanan nk angkat punggung,sakit tak tahan..rasa nk menangis pon ada😭nk bangun kencing pon sakit,nk duduk pon tak selesa sngt..berdenyut denyut sakit.. walupon duduk atas kerusi sofa..🤰😪

11 Balas

saya bukan setakat rase nak nagis. pernah sekali mmng mengalir air mate time nk tido 🤣 tak tahu la nagis sbb ape. nagis sbb x selesa atau nagis kenangkan prgorbanan ibu3. tido bantal da banyak nk bg selesa. belakang selesa perut lak yg x selesa. termenung pk skrg rase mcm ni nnti bersalin mcmmana la. nak berpantang lagi. harap diri nie kuat.. dan semoga allah beri kekuatan yang luar biasa nanti.. aminn. hebatnya ibu3 yang lahirkan kita . semoga syugar untk mereka. aminn.. semoga kita dipermudahkan urusan bersalin nanti. dan dikurangkan rasa kesakitan . aminn.

samala skrg sy dh 36w 4d. dy punye sakit tu dari blkg pinggang smpai ke paha . tido mengiring ke kiri sakit tido mengiring ke kanan sakit tido terlentang sakit. kdg2 frust sgt xthu nk buat cmne dh. 🤣🤣🤣🤣 . nk kncg puj sakit . duduk atas sofa pun sakit .. dari 35w pjuk baby suruh kua awal tp baby makin aktif and xnk kua lagi🥲. kalau blh xnk la brt dy 3kg ke atas. 35w pun dh 2.68. risau btul

2y ago

erm..tnggu je lah smpi hari ank nk klur..bersabar je lah kan..menempuhi dugaan ni..janji anak dalam sihat..😁🤭

sy masa pregnant pun macam ni jugak sis . bila perut makin membesar kita akan rasa macam macam sakit . sy masa trimester ke3 macam macam sy rasa. bila perut mengeras sy rasa sesak nafas . tido pun x selesa pinggang sakit kiri kanan sakit . lepas bersalin ok sikit tp pinggang sy sebelah kanan still sakit sampai skrg sbb salah posisi tidur masa pregnant 😌

sakit sis. bila dah berbaring nk ke kiri susah nk ke kanan susah. sakit dekat ari ari mencucuk , pinggang rse mcm xsentuh tilam. 🥲 tapi tiap kali nk pusing ke kiri atau kanan. sye akan cakap dlu kt bby nk pusing dan tarik nafas dalam² cuba pusing slow slow . alhamdulillah okay la sikit. 😅

normal puan , 3rd trimester memang akan rasa sakit seluruh badan sebab baby makin membesar kan .. sama lah saya pun sedang mengalami situasi yang macam ni , huhuu dah la campur berat sendiri dan berat baby memang sakitlah puan ..

Dah nak masuk fasa bersalin tak lama lagi tu memang sering sakit. Apa pun kalau tak tahan sangat boleh rujuk dengan nurse macam mana nak buat. Mungkin boleh minta suami urut kan juga. Apa pun moga dipermudah urusan ya

saya masa 28 week dh rasa nyilu kt tulang punggung... jln sikit nyilu nyut² rasa dia.. Cuba try ambil supplement Amway cal mag d plus utk kuatkan tulang kita. Alhamdulillah lps mkn dlm smggu dh rsa perubahan.

sy skrg 34w4d bahagian bawah perut kanan yang sakit rasa tercucuk cucuk mcm nak cramp tapi tak cramp..rsa menusuk nusuk je kat bahgian bwah perut bhgian kanan..pusing kiri tkbleh ..klau angkat sakittt pulak

2y ago

saya pon rasa yng MCM mna sis rasa..nk beralih tmpt tdo ke kiri dan kanan sakit sngt.. selour selour saya bergerak nk beralih tempat tdo kiri dan kanan..kdng rasa tak tahan sakit sngt pon ada..nk menangis rasa nya..tapi dh tak tahan saya sapu minyak angin..tapi sikit je rasa lega pinggang lpas tu kuat blik sakit bila minyak angin tu dh hilang dkt pinggang...

saya dah masuk 37w baru rasa sakit pinggang ni. memang rasa nak menangis, mengiring tak kena, baring tak kena, duduk lagi la tak kena. Harap2 cepatlah bersalinnya.

Boleh cuba berurut tp kena cari bidan yg berpengalaman utk urut wanita pregnant sbb xleh urut sembarangan.