Sakit pinggang kuat

Ibu² pernah tak sakit pinggang kuat bolh pembukaan cm jugk..saya rasa kuat sakit pinggang lpas tu nk berak..berak klur sikit je..ibu pernah tak rasa mcm saya..bolh kongsi sikit tak dngn saya..klu ada sakit pinggang yang kuat..saya dh 36minggu 4hari.

2 Balas

Saya haritu masa masuk 36 mggu takde sakit pinggang, cuma banyak mengeras yg sekejap2 tu. Pastu dia lembik balik, masa masuk 37 mggu 1 hari, dah mula ada bukaan 1 cm. Sbb kebetulan time tu saya ada checkup klinik, mintak doktor checkkan tgok2 tkjut ada 1 cm dah. Tapi doktor suruh balik, and pantau, last2 masuk je 38 mggu 1 hari mggu dpan tu, kluar tanda pecah ketuban pukul 4.15 pagi, terus bergegas pegi PAC then kene warded la. Alhamdulillah bersalin normal. Allah mudahkan segalanya lahir kan anak pertama. Pantau je sis, selagi tanda besar tak kluar lagi jgn pegi hospital, sepupu saya dia pegi hospital takde tanda, katanya hanya sakit pinggang senggugut tu dgn cirit birit, last2 doktor dah bnyk kli seluk2 takde bukaan tak besar2 last2 kne czer sbb baby dah distress, so kalau boleh jgn camtu ye sis, inshaAllah selagi kita boleh cuba lahirkan normal tggu tanda besar dtg bru pegi PAC terus , semoga dipermudahkan segalnya ye sis. Tanda keluar darah lendir / pecah ketuban tu air yg kluar tanpa henti, bukan air kencing ye, air kncing kita boleh tahan , ni air yg kluar dari lubang yg nak lahirkan tu. Ada org confius kat situ so saya terangkan dkat sis snang sis tau nanti. Pastu tanda mengeras yg lama selang 5 minit ada lagi dtg. So terus pegi ke hospital tau sis❤️ smoga dimudahkan segalanya ye🤲🏻

msa msuk 36w sy mmg rasa tu sakit sngt2 bhgian pinggang..memang menyucuk tak mcm selama ni sakit yg biasa2 je ..tp skrg sy dh msuk 37 ..tu tanda bdan nak prsiapkan diri nak bsalin