37week

Hi ibu ibu, nak tanya. Berapa ramai orang dah bersalin waktu 37week ni. Lately saya rasa berdebar je lagipun anak sulung. Kawan kawan ramai dah bersalin walaupun due bulan 8 sama macam saya. Patut ke saya ke hospital untuk cek bukaan walaupun takde tanda?

19 Balas

Xperlu pergi hospital sis kalau xde tanda lagi. Nnt doc suruh balik dlu. Sy anl sulong lahir 37week. Mse tu dh leaking 3 hari. Hari ke 3 doc cek jalan br 3cm. Pastu masuk je l/room. Bukaan bkk smp 4cm je. Pastu sy demam. Trs emergency czer 😅

Relax je mommy.. 😊 Nikmati je dulu fasa skrg, nnt nk masuk berpantang pula. Saya pun anak first, dah nk masuk 40w dah esok tp belum ade tanda2 🙈padahal dah buat byk petua2 utk bersalin. Bykkn berdoa smoga dipermudahkan urusan 😊

Smaa laa sy,esk dah 37weeks 6hari tp tak bersalin lagi..tngk kawan2 yg sma bulan due da bersalin..kita plak jdi risau 😂😂..Tiap2 mlm ckp dgn baby klau nk keluar,keluar je kalu boleh tk payah ikot tarikh due..hehhe

Orang tua² berpengalaman dulu kata, nak petik buah biar betul² masak.. Maksudnya da ada tanda² nak bersalin tu baru ke hospital. 🤗🤗

Saya due 28/8 sis, tapi mmg masih belum ada tanda2 nak bersalin. Jadi enjoy the moment pregnancy dulu😁 sebelum nanti fasa berpantang.

Sy... Klau nak ikutkan hatii... Sy da nak ke hospital nak buat cek up 😂 YeLaaa harini da 3hb .. due Pula 6hb tp Blum ad tnda2 lgi😌😌

5y ago

Samaaa. Saya due 5/8 pun belum ada tnda😊

saya bersalin time 37 weeks jugak sis. emergency czer lagie sebab fetal distress. nak buat cane . terima je la 😂

Sy pun blm ada tnda2 bersalin 37 weeks edd 23hb ni tp kwn sy due kami beza 2 hari ja baru bersalin kemarin

37 weeks jgk, start to rasa contraction/perut ngeras, nak tggu tanda besar baru nk p spital

Sy 33week dah bersalin sis..alhamdulillah anak sihat..sekarang dah 4thun ,anak sulung🤭🤭