Tumbuh gigi

Hi ibu ibu..berapa bulan ye baby akan tumbuh gigi..anak kawan saya 6bulan ++ dah tumbuh..btw anak saya 7bulan++ takde lagi tanda² nak tumbuh gigi 😅

6 Balas

Kdg tanya jgk, tapi bila pikir, perkembangan setiap anak tak sama, ada boleh cepat ni, ada yang lambat ni, gitu la. Saya kalau org tanya anak saya dah tumbuh gigi ke, pstu dia boleh ckp anak dia dh tumbuh umur gini2, saya memang balas depan. hahhhaa🤣. Biar la, tak pe sis, nnti dia tumbuh jugak, ank saya pun sma 7bln +, tapi satu pun tak tumbuh lagi, tapi kalau dia pgg barang ke ap, dia suka gosok2 kan kat gusi dia🤭

depend pada baby, ada yg awal ,ada yg lewat, tak silap sebelum 18bln kot. mcm anak saya genap setahun baru tumbuh. gpun lagi lambat lagi okay, gigi lambat rosakm

Baby sy 8 bulan sebatang pun belum ada. Tapi dah ada tanda2 gatal gusi. Takpa setiap baby lain2 perkembangan, tk sama. Sama2lah kita menunggu gigi baby. 😂

Samalah sis anak saya nak 9 bulan belum ada tanda2 tumbuh gigi🤭

anak i 7 bln dah ada 2 gigi.... comel

ank sy 8bln pun xdk bayang gg lg😂

2mo ago

haha..sama lh kita sis