BERAT BABY 37WEEK

Hai ibu .. saya hari ni 37week tadi scan berat baby 3kg .. besar ke eh saya first mom .. agak2 nak tunggu waktu bersalin berapa lah berat baby , haha #firstmom #bantusharing

10 Balas

Last check 33w 2.7kg. 36w turun tanda & bersalin berat 3.05kg, Even borderline prem tp Alhamdulillah baby matang kena pantau 1 malam shj di wad. Due 18/12, bersalin 21/11 🥰😍 Now 4 malam dah bersengkang mata 😌

10mo ago

Bloody show sis. Sis dah bersalin ke?

Saya 35w baby 2.7kg 🙈 gdm apa smua tak ada. Tapi mmg hujung2 ni suka makan benda manis. Bitau kat husb, husb ckp ‘goodluck nak teran nanti’ geram betul 🤣

saya 36minggu 2.9 kg .. doktor kk kata ok je tak terlalu besar .. tpi klinik swasta kata bby besar sedikit .. beranak czer 38minggu . doktor anggar berat 3.3kg

Untuk saya sendiri, besar tu. Confirm czer. 😅Tapi ni pengalaman saya la. As long as doktor tak kata apa2 means normal la tu.

saya dulu scan cakap baby besar..last scan doc ckp 3.8kg..keluar 3.0kg..rupanya baby panjang bukan besar 😅 kena scam

10mo ago

saya masa scan 2.9kg bila kluar 3.4kg

sya masa 34w bby berat 1.9kg..skrg dah 36w tkthu berape berat bby..belom scan lgi..

saya pun 37w1d dr scan 2.9kg. tapi tak cakap apa2 pun. normal la kot. 😅

10mo ago

normal..saya 37w 2d 2.9kg dr kata normal

sy 35 week 2.9kg..repeat scan lagi 1/12 minggu depan ni..

Sama 37w 3kg..minggu dpn induce sbb ada gdm on ubt.

scan 36w baby bru 2.1kg 😅