Hilang selera makan

Ada tips tak nak bagi selera makan bertambah. Lately ni, bila malam je tak lalu nak makan. Tapi perut lapar. Bila tengok makanan rasa nak muntah 🤢#bantujawab

4 Balas

sama dgn saya. tambah2 lagi alahan tapi perut selalu lapar. saya minum nestum, dpt la legakan sikit perut yg lapar tu. kalau muntah, muntah je pastu repeat makan balik. jgn biarkan perut pedih kosong, or boleh snacking buah buahan

2mo ago

kan. tq sis for info, boleh try nestum lepas ni ☺️

sama la saya. saya makan buah. buah jambu batu & epal. kadang2 saya buat sandwich 🥪 takpun kadang saya amik susu callamilk je. cukup kenyang 🫶🏻

2mo ago

tq sis. boleh try ni ☺️

kan. sampai dah taktau nak makan apa lagi. tak makan nanti lapar, time siang ok je selera, bila malam mesti hilang selera makan☹️

saya pun sama mcm tu..mlm saya mkn buah buahan je..tak lalu nk mkn nasi sgt..lps mkn muntah blik