Share pengalaman tanda bersalin

Hi ibu, boleh share kan pengalaman tanda2 sehari atau seminggu sebelum bersalin. Based dari pengalaman sendiri.

20 Balas

anak pertama sy terbangun dr tidur sebab rasa terkencing. bila cek seluar dlm tak ada bau hancing. lepas tu perut mula memulas,sakit dr belakng ke depan dan berulang. pergi hosp dah 9cm,pecah ketuban dan bersalin. anak kedua petangnya sempat buat antenatal checkup dekat klinik. mlm sakit perut rasa nak berak,ke tandas tak berak pun. bila sakit makin kerap,sy ke hosp dan nurse cek dah 2cm bukaan. 4 jam kemudian pecah ketuban dan bersalin. utk anak ke 3 ni sy hrp mudah mcm yg sebelum ni,sebab first time ada gdm

2y ago

yg first 39w++,yg second ngam 38w