Curious Pasal Air Gula

I just wondering to know. Kalau kandungan gula tak terjejas dgn penambahan air, bole ke masa minum air gula tu, instead of likat2 gitu, nurse tambah air, make it 2 potion instead of 1, and then minum dedua sampai habis? Kandungan gula still sama je mcm minum likat2 kan?

1 Balas

Xboleh buat mcm tu sis.. mmg kandungan dia sama tp 1 cwn lbih mudah utk dihabiskan drp 2 cwn sbb air dh buat kita jd kenyang & lg cepat muak.. lgi² kalau dh sejuk.. lgpn ia tetap sgt manis.. 70g dextrose mmg sukatannya utk dibancuh dgn 200-250ml..

5y ago

I see. Okay now that makes sense. Ye la. Dua gelas air masak pun susah nak habiskan. Ini kan dua gelas air gula yang still berasa manis nya tu. Hehe tq mdm.