kk ke swasta

i tkpernah pergi klinik kerajaan n tkprnh warded hosp kerajaan. klu sakit ke mmg refer swasta. tp utk checkup preg ni husb suggest buat kt kk cuma bersalin dkt semi kerajaan. just nk tnya knp suma nurse2 kk mulut lancang sgt tkda penapis ? mostlyyy suma. nurse yg incharge i pun asyik mrh n perli je cth cm “preg ni bukan greenlight ko mkn dua portion dik, bdn je dua tp bkn ko bedal mkn suma” sbb berat i naik byk n tiap kali checkup ada je bnda sakit hati dia ckp. i smpai giveup nk checkup kk. i smpai tnya boleh ke klu nk smbung checkup swasta ? tp nurse tk kasi haha. dia tktahu ke emosi ibu mengandung ni senstip, lg kerap i dtg kk, lg kerap i emosii. howww 😭😭

43 Balas

sepanjang pregnancy 9bulan sy 3 kk, kat johor kl & terengganu. dpt semua kk yg busy. blh kata jumpa sorang dua je yg mulut tkpayah layan. yg lain alahaiii baik amat. walaupun sy byk tanya sy banyak mintak itu ini, tp elok je layan. time bersalin plk nurses kat wad ada sorang yg mulut laju, doktor semua baik2, kat LR plk nurses semuaaaa baik2 doktor la plk ada yg tk best.

Samalah ye sis, saya awal je bukak buku kat kk selepas dilayan sinis dgn doktor kk terus husband tukar ke klinik swasta. Bersalin je di hospital cyberjaya tiptop dari doktor sampai nurse semua layan kita baik. Maybe kk ni mmng mcm tu kot layanan sbb ramai kan entahlah tapi bukan ticket utk kita sebagai pesakit dilayan teruk 😤

saya pernah kena dengan doktor kk memang biadap pandang rendah dengan orang tak kena tempat , saya cerita dkt pakar fms apa doktor dgn nurse cakap hal saya , terus pakar buat meeting doktor tu x dibenarkan attend saya dah plus nurse yang mulut lancang tak berani nak tegur saya lagi , sebab saya nak report SISPA 😌

Alhamdulillah selamat saya duk checkup di KK tempt sya..semua nurse baik2...tambah2 umur mcm mak2 kita.. nasihat itu ini.. Alhamdulillah 🤲 byk dpt ilmu dan nasihat dri mereka.. sya ank first.. walaupun berat bdn naik 3kg dlm sebulan..nurse just nasihat je.. ambk positive in shaa Allah positive dpt..

Alhamdulillah setakat ni sy pergi check up dkt 4 kk dia negeri lain2 semua ok je.. Bg sy kalau xnk dgr nurse2 ni ckp hauk buat2 xdgr n tanya balik politely.. Bukan dgn nurse jela tp dgn mane2 org mulut xde lesen ni mmg kena camtu.. Sbb kita kena tunjuk kita hormat dia, dan dia pun kena hormat kita..

Pegi je swasta sis.. jangan stress2.. tgh pregnant ni biar tenang2 je japgi dah beranak stress penat jaga anak pulak.. sy alhamdulillah rezeki dr awal checkup smp beranak pun kat swasta.. mmg x penah ada isu psl kene marah2 dgn misi n doc.. sampai dah bersalin pun, emosi kita dorg jaga tiptop..

ikut tempat kot sis. tak semua kk nurse2 mulut puaka. sy dari ank first sampai ke4 ni semua check kat kk. tp ank first & ank kedua check kat kk area rumah lama dulu mmg nurse & doctor situ mulut2 puaka. yg ke3 & ke4 ni kk area lain (dah pindah rumah) nasib baik nurse & doctor semua baik2.

alahai kesian mommy, saya setakat ni alhamdulillah kk dekat tempat saya semua okay dan banyak bagi info kalau kita tanya itu ini. kalau mommy mmg tiada masalah kewangan check up swasta je, tp semua ni berbalik pada rezeki. Semoga mommy kuat ya.

betul sama jgk..pernah kena dgn nurse mulut puaka.. sindir menyindir..smpai nk mental dibuatnya..n last aku melawan..smpai dari tu dia kena tukar klinik lain.. memang kecoh sbb aku marah lepas dah lama tahan dia punya maki dan sindir tu.. hmm

ikut kk kot sis. kk yg setakat sy pergi semua ok je siap boleh ajak gelak. kalau sis rasa terganggu sangat sis report je dekat sispa. kk ke hospital ke, kalau tak tahan dengan layanan yg diterima boleh je buat aduan