kk ke swasta

i tkpernah pergi klinik kerajaan n tkprnh warded hosp kerajaan. klu sakit ke mmg refer swasta. tp utk checkup preg ni husb suggest buat kt kk cuma bersalin dkt semi kerajaan. just nk tnya knp suma nurse2 kk mulut lancang sgt tkda penapis ? mostlyyy suma. nurse yg incharge i pun asyik mrh n perli je cth cm “preg ni bukan greenlight ko mkn dua portion dik, bdn je dua tp bkn ko bedal mkn suma” sbb berat i naik byk n tiap kali checkup ada je bnda sakit hati dia ckp. i smpai giveup nk checkup kk. i smpai tnya boleh ke klu nk smbung checkup swasta ? tp nurse tk kasi haha. dia tktahu ke emosi ibu mengandung ni senstip, lg kerap i dtg kk, lg kerap i emosii. howww 😭😭

43 Balas

ikut tempat sis. saya misi semua alhamdulillah baik². misi cuma pesan jaga mkan. jangan berat naik mendadak sangat. nanti kena datang cek bp 2 kali seminggu 🤣 lepas tu ada cakap. mkan semangat sangat ni. 🤣. tu jaaa. cuma doktor first msa scan dapat doktor yang eksyen lebih. msa nk scan dia tanya nma sy jawab laily nazli. lepas scan doktor tengok nma dkt buku pink nama depan nor laily. terus dia cakap " eh nama awak nor laily . lain kali letak nama depan ja bukan letak nama facebook". sy sound dia balik. "mana saya tahu doktor doktor. nama facebook pun bukan tu selalu sebut nama tu okay ja. so nanti kalau datang scan bagi nama tu boleh ja kan? takda masalah kan? ". dr terus diam 🤣🤣🤣. lepas pada tu saya terus doa dikurniakan misi dan doktor yang baik masa check up klinik dan hospital nanti alhamdulillah lepas pada tu doktor kk bertukar dapat doltor lembut dan sangat baik .

kalau mampu boleh je swasta.. 😊 sebab kk sekarang tak tau lah apa masalah dia orang.. masa jumpa misi saya ok je.. masa dekat doktor tu yg bangsa India dia kurang ajar sikit cakap.. tapi saya tak report lah.. sebab saya tahu bila2 masa je dia akan jatuh dgn sendiri.. the best doktor sepanjang saya check up adalah 2 orang doktor pakai tudung 😍 kalau boleh pilih saya prefer mereka dua yg saya jumpa tiap hari 😊 sekarang mau tunggu due date je.. yg doktor india tu siap sumpah lagi baby saya, kalau dia sumpah saya tak apa.. lepas balik check up saya nangis dan terus doa.. syukur Baby sihat2 dan aktif.. sekarang tunggu Baby due date bulan 10 je.. 😊😊 momies2 minta doa korang yea.. sebab kita first mom.. takut ada, gelisah lagi tu mau dekat melahirkan .. 🥺🥺😊

di kk sye check up nurse ok .. jumpe nurse yg sama sampai la cucuk anak 18m.. cuma lepas bersalin check up kuning anak Dan ibu di negeri lain.. memang Ade la nurse kk mulut cam awak cite ni sye sendiri terkena tp xsemua cmtu..sorang jee ... sye fikir sabar xpe la 44 hari je kat negeri ini demi kebaikan anak... Dr kawan2 sye kenal dorang bersalin swasta tp buat 2 2check up.kerajaan g .swasta pun g .sebab kerajaan memang lebih detail .. and Ade. 1 kenalan tahun 2019..Dari hosp swasta naik ambulance di hntr ke gov..tp dia Ade komplikasi and Rahim dia doctor ckp rendah...lupe nape dia kene trf.. xsilap sye placenta previa xsilap ejaan ni.. tapi atas awak kalau awak stress and awak xde pape komplikasi ok jugak g swasta shj... semoga dipermudah kan💪💪

Pergi jela swasta. I sejenis yg cepat panas dan I mmg pantang org cakap lebih kurang dgn I. On top of tht, I mmg dari kecil 100% swasta, so I awal2 bgtau husb, I nak swasta shj. So during my early pregnancy I called KK nearby and bgtau that I nak bersalin swasta, so boleh ke I checkup swasta je? They said yes boleh. So I proceed swasta je semuanya. Dilayan baik. Nak apa pun dilayan baik. Dari awal semuanya baik2. Cakap dgn kita pun lembut elok. I’m happy la. So I cadangkan, sis, this is your pregnancy, during this time kita beremosi, so utk elakkan unnecessary discomfort, pergi jelah swasta dear jika mampu.

2w ago

Ni betul. Saya pun kurang penyabar sebenarnya dgn kk. Pernah saya tunggu 4jam nk jumpa misi, pdhal dah dtg sebelum pkul7. 30 lagi dh tercegat depan klinik tunggu buka. Pi kt misi, dia kata dia bukan misi kite dah. 3x saya tnya dia tetap jwb macam tu. Masalahnya dia x bagitahu sape yg akan jaga saya lepas ni. Duk ckp bukan dia bukan dia. Anginn wehh. Dh 4jam kot. Kita ni tinggal budak2 kt skolah, mcm mana la budak2 ni kt skolah tu. Lpas tu dia ckp saya dgn misi S ni. 1jam misi tu kluar, dia ckp saya bukan dgn dia, kalu dgn dia dh lama dia pnggil. Ya allahh mau jaa ambil buku pi swasta terus. Tunggu la juga, last2 misi yg dtg awal haritu misi baru saya. Dia pun marah2 juga knp misi sblum ni xmaklum kt dia. Sorang misi tu tegur saya "lain kali datang la awal klinik" ya allahh saya dtg lagi awal dari dia. Mujur misi saya tu backup saya. Last saya pi kk, lpas tu swasta je. Walaupun diorang marah, saya buat xtahu jaa. Lagi senang, checkup pun boleh pi malam.

swasta mulut nurse kk mulut dokter. fuhh mencabarr dokter kk ckp bby i akan lumpuh cause hb drop 11-10.6 resiko kematian untuk i pun tinggi yg swasta pulak tanya i ada duit tak nak bersalin dkt swasta cause bill tinggi. untuk i dgn husb takmahal sangat cause gaji my husb pun 10k-100k depends sub pro yg husb dapat. nak pergi hospital lain husb takmau cause sekali dia dengar bad review dia taknak pergi situ dah. nak tanak teruskan jalah lagi 2m kena bertahan . sec baby we decide pergi fully swasta tapi hospital lain🫠

2w ago

wow. kja apa tu sis gaji 10k-100k ? rezeki awak dpt husband gaji tinggi. boleh pegi swasta bila2 nak.

Bergantung pada kk kott. Saya check up kk jugak. So far, alhamdulillah. Semua baik2. Tak penah kena marah. Tak penah jugak dengar misi2 tu tengking2 atau marah2 ibu2 lain. Check up dari buka buku pink sampai anak 2 tahun. Semuanya baik2 saja. Check luka lepas bersalin pun baik2 jee. Takde cakap yang menyakitkan hati. Siap nak datang rumah tengok kita lepas bersalin. Tapi saya cakap takpe saya ke klinik hehehe. Sekarang tengah pregnant anak kedua. Next week buka buku pink. Semoga semuanya dipermudahkan 😊

Saya 2 kali pregnant.2 kali bersalin 2 kali berpantang check up kk/hospital kerajaan. Misi n Dr semua baik2.blm jumpa lagi yg mulut lancang @ marah2.mgkin ikut tempat kot.layan mcm vip pun Ada kadang2. Cuma kadang2 time ramai orang jenuh jgk menunggu 😂. Emosi Saya xtertanggu dek misi or Dr. Enjoyy je every moment. Tapi anak dh 2 ni rasa penat nk ulang alik klinik. Appointment vaksin anak la. Kalau preggy appointment kita sendiri lagi. So nk rehat 3 4 tahun.

Masa anak first sy bukak buku first day of PKP. Nurse bebel kata “masa virus la nak datang bukak buku. Tunggu la lepas 2 minggu habis PKP” Sy yg blurr ni pikir eh virus ni boleh hilang dlm 2 minggu je ke? Hahahaha tapi nurse yg mulut mcm ni la yg kenal sy walaupun sy pakai mask dtg checkup “Eh awak ni yg kaki bengkak mcm gajah tu kan? Kaki dah ok ke?” Cuma kalau dr segi masa tu kadang hilang la kesabaran. Sy checkup di KK bersalin di swasta.

sis, blh je tukar swasta, bg je alasan munasabah, kemudian dorg akan minta sign satu surat je.. then blh continue, saya xkene mcm sis, alhamdulilah nurse incharge saya mmg baik sgt.. tp saya xsuka procedure kk yg byk sgt sampai xtaw nk buat mana satu.. sebab saya bekerja mmg xblh kerap cuti. saya bg reason tu dorg xblh cakap apa dah. Allah mudahkan urusan okey dorg buat procedure..

dulu masa lahir 2nd bby..xnk amik perancang..kna marah siap ckp lepas ni jgn dtg buka buku pink pulk..mksud ya tkut sy pregnant cepat la..lepas 10 thun bru sy buka buku pink..nurse tu pn xde dah..tp ad la jumpa kat jln cm tu..dia tgur lma xdtg klinik..trus sy sound..dulu masa aq xnk amik perancang ckp jgn dtg buka buku pink..soo xdtg la..masa tu ank no dua umur 7 thun🤣🤣🤣