Perlu x checkup dkat kk lg, nak bersalin kt swasta?

Sebelum ni sy checkup dekat kk, tp dah bgtau nurse kk nak balik kampung bersalin kt swasta. Tapi masatu tak tahu lagi nak book hospital mana, so bila nurse tanya nak chekup nanti dekat mana? Sy just bgtahu kat kk sbb belum booking hosp swasta. Pastu kat buku pink nurse tulis next checkup kt kk yg berdekatan rumah sy la. Baru tadi dh confirm dgn hosp swasta tu utk bersalin kt sana, then dorang book appointment next week dgn dorang. Adekah sy perlu ikut kat buku pink tu utk pegi kk area rumah sy atau xpayah folow yg tu dah? Just pegi weekly checkup dkat hosp swasta tu je? #bantusharing

2 Balas

Kalau dkt swasta dah ada weekly checkup tak perlu pergi checkup kk dah. Tp awak kena inform nurse kk la supaya dorang tak tertanya2 kan

2mo ago

Yg kk skrang sy dh inform, yg kk kat kampung sy belum penah checkup kt sana. Esok bru balik kampung. Checkup kt hosp dh buat appointment next week. Kena inform juga ke sis kk kt kampung tu?

Tak perlu. Terus proceed dengan swasta sampai bersalin.

2mo ago

Noted sis