kk ke swasta

i tkpernah pergi klinik kerajaan n tkprnh warded hosp kerajaan. klu sakit ke mmg refer swasta. tp utk checkup preg ni husb suggest buat kt kk cuma bersalin dkt semi kerajaan. just nk tnya knp suma nurse2 kk mulut lancang sgt tkda penapis ? mostlyyy suma. nurse yg incharge i pun asyik mrh n perli je cth cm “preg ni bukan greenlight ko mkn dua portion dik, bdn je dua tp bkn ko bedal mkn suma” sbb berat i naik byk n tiap kali checkup ada je bnda sakit hati dia ckp. i smpai giveup nk checkup kk. i smpai tnya boleh ke klu nk smbung checkup swasta ? tp nurse tk kasi haha. dia tktahu ke emosi ibu mengandung ni senstip, lg kerap i dtg kk, lg kerap i emosii. howww 😭😭

43 Balas

Boleh sis. Sy check up di klinik swasta. Ada rezki lebih, do what makes you happy ❤️ buku prenatal sy pun sama details mcm kk so kalau nak beranak gov/private pun takda masalah. Pengalaman dari first born.

saya serik kat kk skali je penah oegi mase ank no1 yelah mase tu firstime xtau pape lg kan.. now preggy ank no3 lepas 14taun lagi lah husband xkasi pegi kk.

nurse saya kt kkiasb baiknye lahhhh lemah lembut orang nya... tapi tak sempat tengok baby saya, dia dah cuti belajar. sayang sgt kt nurse yg jaga saya tu.

sabar ya sis. nurse2 ni ikut kk, alhamdulillah nurse kk saya baik2 orangnya dari mengandung sampai bersalin sampai dah kenal

kite kne mersa klo die ckp cm tu kite gelak laaa... alaa akk ni sy ngadong selere cm bela saka.. klo kite amik serious ngn kate2 die.. mmg akn emosi

Psl ni sbnrny rezeki je, kk tmpt sy OK je layanan. Tak pernah plak jumpa yg mulut puaka.

ikut tempat sis. tp adik sy pegi swasta nurse mulut laser jugak. sy checkup kat kk alhamdulillah apa2 masalah pun diorg ok je , lembut2 je ckp.

saya pun mcm tu sis kena bebel dengan dr stiap 2mnggu checkup berat naik tapi saya sabar ja la lagi 2bulan lagi nak bersalin huh😔

dorang memang mcmtu sis.. kalau ada duit lebih better swasta la. swasta layan tiptop, yela kita bayar mahal

2w ago

Drop la sekali nama kk layan angin pantai yg tiptop tu. So sesiapa yg rasa dekat dgn kk tu takyah bukak kt swasta 🤭

nurse tmpat saya alhamdulillah siap melawak gelak sama² lagiii... klau ada yg tak kena dia ckp baik² jeee...