fever

I have fever 38.7°c. and I have consulted doctor. Will it effect my 28 week baby...?

9 Balas

Demam panas bahaya utk ibu. Boleh beri kesan pada bayi yang dikandung. Jika dah jumpa doctor, consume je apa ubat yang diberi. Seeloknya Panadol saja. The safe medicine yang boleh diambil smsa mengandung. (Doctor yang cakap, bukan Saya)

Inshaallah xde effect baby dlm kandungan. Masa sy pregnant pegi klinik ibu dan anak. Slalu follow up dgn nurse. 2x jgk dorang amik darah risau denggi.

La awat hang xtanya ja doctor masa hang consult dgn doctor tu. Hang tanya sini buat pa.

If demam tggi jgn dok tggu lg..trus p hspital..nurse xpnah ckp kw msa tca bnde2 mcm ni?

Mkn bayam merah sis,buat sup,bgus utk demam dan bayi dlm kandungan

Dah consult doc kenapa tak tnya doc je?

Yes so pls see doc

😣

Yes