Fever

I have a questions, I am having a fever and some flu, Am I not allowed to consume any medicine? I have to consult with the doctor? is it?

8 Balas

I prefer not because there is no absolute research state that panadol or paracetamol is safe for pregnant mommy but still most of doc agree 1 tablet per day is okay.. Give it try to cool fever or any other that can be use to reduce the temperature.. For flu, give it try to home remedy..

Pregnant ke? Kalau pregnant memang kena tak boleh makan ubat sembarangan. Cuba tanya doktor. Dalam artikel ini juga ada list ubat apa yg tak boleh dimakan ketika hamil. Semoga berguna! https://my.theasianparent.com/demam-ketika-hamil-panadol

Dr akan bagi panadol jugak.. Tp sy pakai cool fever dlu utk redakan panas.. Lau tak baik2 baru sy akan mkn panadol

haah, kena consult dengan doc. biasanya akan di bagi ubat yg selamat di makan ibu mengandung. cepat sihat sis. 🤗

Like my case, I consult doktor. So i bgtau i tgh pregnant, dia bagi ubat yg safe utk pregnant.

Same here. Doctor just suggest makan ubat panadol. It’s safe for the baby

dulu sy sakit doktor bgi ja panadol.. ap2 pun Get well soon dear

its same.. bt i selalu mandi.. so far okay.. 👉👈