Overdue

I am 40w2d..kemarin warded sebab air ketuban kurang. Very nervous sbb nak kna masuk ubat bersalin paksa.. Betul ke induce labor ni lbh sakit berbanding yg kontraksi normal. Btw, this my 4th baby tp masih rasa nerrvous huhu. Doakan sy dipermudahkan bersalin

9 Balas

mcm mana tahu air ketuban kurang ye. saya pun overdue. now dah 40 weeks 4 days. doc bg sampai selasa ni je. tapi mas 40 weeks tu jumpa nurse dia tak check ketuban. dia tgk previous record okay je. then dia kata okay. tu je.

4y ago

Doc scan boleh tau air ketuban cukup atau x. Below 5cm-kurang air ketuban 5 cm-25cm cukup Sy air ketuban 7cm dianggap kurang dah ari tu .. Boleh Google info pasal air ketuban.

Kontraksi normal pun sakit Yang amat sgt..xtau nak ckp macm mana....semoga dipermudahkan urusan ye..

Saya 38w4d. Tengah warded sebab air ketuban kurang jugak. Esok kena induce. Down betul rasa😥

Semoga dipermudahkan segala urusan dan dikurniakan kesihatan yg baik. Aamiin YRA

semoga dipermudahkan urusan sis bersalin.. 😊

Semoga dipermudahkan kan

Semoga dipermudahkan

Moga dprmdhkan😊

Aamiin