morning sickness

Hyee mommies.. sy mengalami morning sickness xkira pagi ptg mlm even sampai minum air suam pun xboleh masuk.. ? korang morning sickness kalau air suam xmasuk korang minum air apa ya? ? Ada petua tak.

33 Balas

Saya minum air manis je sis. Dah 17w1d still tak boleh minum air kosong. Doc pun cakap minum je air manis kalau itu je yg boleh telan. Tapi sy still control la minum sikit2 je

5y ago

Tq sis atas pencerahan 😭 mmg air manis je yg sy dpt minum. Milo pun sy minom jugak xdpt nak telan slain air putih. Tp dlm kuantiti yg sikit je air manis sy telan utk sedapkan lidah. Naseb haritu check hb okay. Moga Allah permudahkan urusan kita and baby. Moga baby sentiasa sihat. Ameeen.

Haaa.. Kita samala.. wlaupun da masuk trimster kdua.. smpaikan chckup harini hb turun ke 10 terus.. nurse suruh minum jus.. air kosong sejuk pon takpa katanya.. 😑

masa sy alahan haritu sy minum air sejuk je sbb air masak xmasuk sbb nak muntah..alhamdulillah 2nd trimester ni alahan dah hilang tp selera makan dah kurang

kesabaran sis..akan berlalu juga semua tu..sya pun sama mcm tu bulan2 yg lepas. skrg dah ok..blh makan mcm2 dah..senyum sampai telinga dah...hahaha...

5y ago

cepat tu..sya dah berjaya laluinya..bersykur lah juga awal sikit..

Sama la sis, skrg sy mcm benci air suam/mineral. Tgk botol air pn boleh rasa nak muntah. Tp paksa diri je utk minum kalau x nanti mcm2 komplikasi dtg...

Sy mnum fresh orange..jus apple,jus tembikai..y ni je blh mnum.sblm mkn pun kena mnum mcm ni bru blh mkn nasi

sy pun mcm tu masa 1st trimester...sy minum sunquick dan sarsi sejuk.klau suam mmg rasa pahit je tekak ni.

Sy kurang suka ai suam, so sy minum air kosong sejuk.. Hihi.. Smbil2 tu mkn la buah nk hilangkn rasa loya

Sama La ngan sy masa 3bulan pertama.. Air masak x ley tgk n minum lgsg.. Minum air manis n sjuk je..

Add lemon slice in your water. 1st trimester need lots of fluid for the hormone.