morning sickness

Hai..korang week/month brapa morning sickness dah xda??

17 Balas

sy dari week 6 smpai skg week 11 mual muntah, n loya. Cuma bbrpa hari ni dah mcm nak slow down skit, muntah dah kurang tp tekak loya. Klu ada bau tumisan or masakan, auto muntah balik. Cuma dah kurang, sehari mungkin sekali je.

Sy dlm 12 weeks dah kurang n lps tu dah takde.. Huhu. Skrg dah nk msuk 27 weeks selera makan tinggi btl..😱

Sepanjang pregnancy sekali je muntah. 2nd month. Makan pil before tidur untuk elakkan morning sickness.

Dari awal pregnant sampai sekarang takde morning sickness n belum pernah muntah lagi hehe rezeki now 18w 4d

4y ago

Bgus nyaa...

ya normal..sya pon pregnant dri awal smpai bersalin takda morning sickness

Saya dah 5m takde muntah tapi loyaaaaaaaa memanjang. Pening kepalaaa hadoiii

4y ago

samalah...lebih terok loya2 dr muntah dsbbkn loya nk mkn pon susah,rasa x de selera jew

Kandungan pertama, bila tau je preg, terus terasa mornin sickness

sy masuk bulan kelima baru hilang alahan

Biasanya trimester 2 dahh tade dah

4y ago

Ok

Dalam 12 minggu, beransur kurang

4y ago

Sya suda 12w...loya dah kurang...slra mkn pun ada ok skit...