Bg Bubur Pada Bayi 6bln

Hyee momies2... Hari ni dah ke 9 hari ank sy mkn... Sy bg ank sy makan bubur Dan sayur blend ... Jiran2 sy ckp nty ank sy gemok sbb bg bubur awal sgt?

4 Balas

Sy bg jea anak mkn bubur bila die dh umur 6bln, pstubsy leyek2 kn lg bubur tu pakai tapis.. Biar lah nk gemok ke kurus anak tu asalkan ank cukup makan.. X bermakna yg gemuk t kuat mkn n yg kurus tu xckup mkn. Klo dah badan nk gemuk xmkn pun boleh gemuk,klo dh kurus mkn laa mcm ade saka pun ttp kurus..Hhehe

Bubur dan sayur tu real food,baik untuk baby..teruskan bagi baby makan real food..elakkan bagi cerelac/fast food..jangan dengar cakap jiran

saya bg anak sy bubur siap campur ayam ikan lg start 6 bulan. berat biasa je.x naik mendadak sgt. badan pun x la sado. hehe

Masuk grup happy baby foods malaysia sis kt fb. Sna bnyak guide 💕