Cara ajar anak 1 tahun makan nasi

Hye mommies,,,sy nk ajar ank sy makan nasi,,sblm2 ni,sy slalu bg bubur(blend food)..jd skrg sy nk ajar mkn nasi plk,tapi dia kluarkan balik nasi tu 😅...blh bg tips x,mommies smua...

2 Balas

Hi mommy. Boleh try bagi portion yang sedikit campur dengan lauk dan sayur tapi small portion. Mula² memang ambil masa nak belajar makan texture makanan berbeza. Lama kelamaan nanti okay.

siss anak saya pun mcm nii. mcm anak saya, kalau suap nasi dia jdi mcm nk muntah. sis buat mcm mana ya? so skarang sy still suap nestum 😭