Duphaston [ Ubat Kuatkan Rahim ]

Hye Mummy ! Nak tanya ni, siapa pernah makan ubat Kuatkan Rahim [Duphaston] ni ya? Side effect makan ubat ni memang pening - pening ke ? Tiap kali lepas makan ubat ni mesti rasa pening. Tapi paksa juga makan sebab dokter bagi bekalan ubat ni untuk dihabiskan dalam 2 minggu. Selepas 2 minggu perlu jumpa dokter semula untuk further check up kandungan. Cuma masalah nya, betul ke akan pening - pening lepas makan ubat ni? Takut ubat ni tak sesuai denga badan.

Duphaston [ Ubat Kuatkan Rahim ]
35 Balas

Alhamdulillah sy pun mkn ni, kandungan 6 bulan baru doc srh stop. Tp sy mkn okay je, sy ambik malam sebelum tdo

sy tgh mkn skrg..mang ada kesan smpingn sis ikut atas org..sy mkn jd pening loya n ms hari prtma amek jd cirit birit

5y ago

skrg jd pening sj..dh bcmpur2 ngn mabuk mngdg gknye..tp ubt ni bgs utk bhntikn pndrhn..n kuatkn rhim..xde effct pd janin..jika janin siht dia akn mmbsr dgn baik..

eya sis sya mkan ubat tu tuk kuat kan rahim tu msa sya chek d farmasi farmasi bagi sya ubat kuat kan rahim

nt masa jumpa dr skali lagi. bgtau dr yg puan pening-pening side effect dari ubat nie.

Takde rasa pening pulak makan duphaston. Tapi bila makan utrogestan baru pening sebab yg tu 100mg 😓

5y ago

Ya Sama je . Untuk kuatkan rahim . Cuma beza nya yg Tu 100mg . Bleh makan / insert thru vagina malam sebelum tido 2biji . Kalo bleh makan xde pening 1biji 2kali sehari pagi n mlm

sy kena makan 2x sehari, Alhamdulillah tak pening pun. 21/7 ni jumpa doc semula.

Doc akn advise brp dos dan brp lama kena ambik ubt tu. Xblh mkn ikut suka hati.

takde effect. mkan ikut kata doktor. sy mkn bila seminggu stop klua spoting

Saya makan tak pening. Tp Alhamdulillah ubat ni mmg bagus utk kuatkan rahim

Sy ad mkn memg mula ad rsa pening.. tp da lma sikit pening tu hilang..